Lex

Coverontwerp: Herman Houbrechts

BOEKPRESENTATIE ZATERDAG 8 JUNI

Op zaterdag 8 juni om 16.00 uur bent u van harte welkom bij de presentatie van ‘Lex’, het nieuwe boek van de Bredase schrijver Gert-Jan van den Bemd. ‘Lex’ is een spannende roman die zich afspeelt in Breda. Hoofdpersoon Lex woont in de Speelhuislaan, zijn antagonist in Ruitersbos. Allerlei bekende plekken spelen een rol en verlenen ‘Lex’ een Bredase couleur locale.

De auteur wordt geïnterviewd door Cecileke Cortie, docent Nederlands op het Newmancollege. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Marike de Nobel, wethouder van Cultuur. Daarna is er gelegenheid om het boek te laten signeren.

Locatie: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, Breda. Graag aanmelden via: info@kemhol.nl; 076-5657066 / 06-12521111.

Lex is de laatste tijd niet de plezierigste man om mee samen te leven. Zijn beslissing om zijn baan op te zeggen en fulltime schrijver te worden was misschien toch niet zo verstandig. Het schrijven wil niet meer vlotten, nieuwe ideeën blijven uit. Dan ziet zijn vriendin tijdens haar wekelijkse hardlooprondje langs de singels van Breda iets opvallends: een man parkeert zijn auto, haalt een betaalbewijsje uit de automaat en rijdt meteen weer weg. Misschien iets vergeten, kan iedereen overkomen, maar een week later gebeurt hetzelfde. Het intrigerende begin van een nieuwe roman. Lex hervindt zijn drive. Hij achterhaalt de identiteit van de man en maakt hem tot hoofdpersonage. Maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Lex is het thrillerdebuut van Gert-Jan van den Bemd. Eerder verschenen de romans Branco & Julia (2022), Na de val (2019) en De verkeerde vriend (2018), alle bij uitgeverij Manteau.

LEX
uitgeverij Manteau
ISBN 9789022341322
320 pags
24 euro